Coaching

  • Verkennend gesprek

Therapie werkt in de diepte om oudere lagen van onszelf -die ons verhinderen gelukkig te zijn- weer aan de oppervlakte te brengen en licht te geven vanuit onze innerlijke hulpbronnen. Op die manier maken we van binnenuit de energie vrij die verbonden was met de verborgen stukken van onszelf en wordt het makkelijker om je authentieke zelf te zijn/te leven en om steeds meer van je eigen energie, kracht en stevigheid te voelen. In de therapiesessie creëren we een veilige ruimte om in functie van de vraag op een nieuwe manier aandacht te geven, aan jezelf, jouw verhaal, aan de relatie met jezelf, je lichaam, je belevingswereld. We starten vanuit een verkennend gesprek, waarin we samen ruimte maken voor je vraag en verwachtingen om zo tot de beste oplossing en behandeling te komen.

  • Ademhalingstherapie bij hyperventilatie of voor relaxatie

We staan er vaak niet bij stil, maar een juiste ademhaling is cruciaal voor een goede gezondheid. Veel mensen ademen echter veel te snel, oppervlakkig en op een verkeerde manier.

Het kost onnodig veel energie en kan lichamelijke en psychische klachten veroorzaken. Deze variëren van veelvuldig zuchten, tintelingen in de handen tot duizeligheid, pijn op de borst, hoofdpijn en spierpijn.

We voelen ons afwezig en futloos, hebben moeite met helder denken en concentreren, slapen slecht, worden vergeetachtig, enz. Wat als dit nu eens kon worden verholpen met simpele oefeningen? Hoe adem jij?

Ik moedig mensen aan om bewust rustiger te ademen en ondersteun het proces door ademtechnieken en concrete oefeningen.

  • Stress of overspannen 

Iedereen beleeft zo nu en dan momenten van stress. Een gezonde dosis stress is goed, want het spoort je aan tot actie en maakt dat je alert en geconcentreerd bent. Maar wat als de boog gespannen blijft staan, doordat presteren centraal staat in onze maatschappij? Hierdoor komen je lichamelijke en emotionele reserves in het gedrang.

Ervaar jij ook het volgende?

  • Je voelt je voortdurend gespannen

  • Je piekert veel en hebt moeite om in te slapen

  • Je hebt het gevoel niet veel meer aan te kunnen

  • Je voelt je lusteloos of rusteloos en weet met jezelf geen blijf

  • Je hebt fysieke klachten als hoofdpijn, migraine, spierpijn of buikpijn.

Door individuele relaxatietherapie leer je lichamelijk en mentaal tot rust te komen.

De capaciteit tot zelfzorg is één van de uiteindelijke doelen, zodat je zelf in staat wordt te ontspannen en op een constructieve manier om te gaan met stress.

Daartoe gebruik ik als therapeut, aangepast aan jouw noden, diverse oefeningen en technieken. Stress herkennen, aanpakken en voorkomen, dat zijn de pijlers van het traject, want minder stress geeft meer energie, stabiliteit en ruimte om voluit te leven. 

  • Relatiecoaching

Een relatie tussen 2 mensen is een samensmelting van 2 belangrijke individuen. Niet enkel als koppel zijn er moeilijke momenten maar ook elke partner apart heeft zijn eigen ervaringen, dag in dag uit. Je voelt stress, je wordt boos, je bent ‘krikkel’, … En zonder dat je het beseft heb je ruzie met de partner die je graag ziet. Er kan ook verdriet en diepe teleurstelling zijn door allerlei omstandigheden. Sommige dingen heb je niet in de hand en gebeuren buiten je wil om. Bijvoorbeeld: je kan discussies hebben over de opvoeding van de kinderen, je voelt je onbegrepen, je partner is vreemdgegaan, … Dan slaat angst toe en komt de vraag “komt dit ooit wel goed en hoe ga ik er mee om?”  

Relatiecoaching heeft niet als hoofddoel om mensen kost wat kost bij elkaar te houden. Het is een zoeken naar een zo best mogelijke manier om terug in communicatie te komen en van daaruit te kijken welke relatievorm het best voor jullie past.

Hoe kan ik jullie helpen?

Intakegesprek: Ik werk meestal bij het intakegesprek met de partners individueel omdat iedereen een rugzak vol frustratie, pijn of teleurstelling met zich meedraagt. Als dit in een gezamelijk intakegesprek naar boven komt is de kans groot dat beide partners al zeer defensief tegenover elkaar gaan staan. Wanneer je apart komt begeleid ik jou eerst in het mogen uiten van je frustraties en ga ik ze nadien op een constructieve manier aan de andere partner voorleggen.

Gezamelijke gesprekken: We gaan samen de moeilijke manier van communiceren en omgaan met elkaar in kaart brengen.

Binnen een neutraal en veilig kader creëren we een situatie, waarin beide partners leren luisteren naar elkaar en durven uitspreken wat ze van elkaar nodig hebben.

Met gerichte opdrachten gaan jullie samen aan de slag om verder te bouwen aan een harmonieuze verstandhouding binnen een evenwichtige relatie.