Healing & hypnose

Healing

  • Chakrahealing

Chakra's zijn energiecentra, gelegen op de hoofdtakken van het zenuwstelsel. Via de chakra's wordt de energie in ons lichaam opgenomen en getransformeerd. Voor veel mensen zijn ze onzichtbaar, maar ze zijn er wel.

 Als een chakra geblokkeerd is kunnen er lichamelijke, emotionele en psychische klachten ontstaan. Deze verstoringen in de energiehuishouding verminderen positieve gedachten en gevoelens en weerhouden ons van een gelukkig, volledig leven.

Tijdens de healing zal ik jou gedetailleerd vertellen wat er gaande is in jouw leven, zowel op emotioneel als lichamelijk niveau. Vervolgens worden de chakra’s in combinatie met kristallen terug vrijgemaakt en uitgebalanceerd, dit kan gepaard gaan met het loskomen van emoties. 

Door deze emoties en blokkades los te laten heb je weer kracht om vanuit jezelf te leven, zodat je je opnieuw vitaal, energiek en evenwichtig zal voelen.

  • Reiki therapie

Tijdens de Reiki behandeling wordt door middel van zachte aanraking energie overgedragen.

De handen worden op alle energiepunten van je lichaam gelegd.

Via de handen stroomt energie naar de plaatsen die extra aandacht nodig hebben. In eerste instantie ervaar je een diepe ontspanning en een gevoel van innerlijke warmte.

Lichaam en geest krijgen de kans om alle negativiteit los te laten. Bij vermoeidheid en futloosheid zal reiki je weer energie geven. Reiki vermindert pijn en bevorderd het genezingsproces.

Zo start een helingsproces dat gifstoffen en blokkades uit het lichaam verwijdert.

 Veel water drinken na een behandeling is dan ook sterk aan te raden.

Hypnose

Wat is Hypnose?

Over hypnose bestaan veel misverstanden. Dit is met name te danken aan shows waarbij men mensen lachwekkende dingen op een podium laat doen.

Ook ik had zo mijn vooroordelen over hypnose, niets bleek minder waar. Hypnose is als het ware een krachtig middel dat kan ingezet worden tegen tal van emotionele, psychische en lichamelijke klachten.

Hypnose is een aangename methode waarbij er een rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest ontstaat. Je wordt door middel van communicatie en relaxatie in een diepe staat van ontspanning gebracht. Een toestand waarin het bewustzijn ontspant en het onderbewustzijn aandachtig is.

Wie in hypnose is, slaapt niet en is niet onbewust, je behoudt de volledige controle over jezelf. Je blijft dus volledig alert, praat, hoort en voelt alles gedurende de hele sessie.

Door de directe toegang tot je onderbewustzijn tijdens een hypnose kan ik therapeutisch aan de slag, wat in het dagelijks leven niet mogelijk is omdat het rationele bewustzijn dat belemmert. Door contact met onbewuste gevoelens en ideeën krijg je inzicht in je eigen behoeften en mogelijkheden. Met de verkregen informatie wordt een proces van genezing in gang gezet, waardoor je opnieuw sterk in je schoenen staat zodat je de toekomst positief tegemoet gaat en bereikt wat je wenst.

Kun je resultaten garanderen met hypnotherapie?

Geen enkele therapie biedt garanties. Niet iedereen reageert op dezelfde manier op therapie, net zomin als op medicijnen. Geen enkele arts, psychiater, psychotherapeut of hypnotherapeut kan de zekerheid op beterschap bieden. Voorspiegelen dat resultaten gegarandeerd zijn, zou dus niet alleen onjuist zijn, maar ook onethisch. Ik kan u enkel beloven dat ik mijn uiterste best zal doen om u zo goed mogelijk te helpen met de beste technieken die er bestaan. Vele getuigenissen kunnen bewijzen dat  hypnose voor velen werkelijk helpt.

Aarzel niet om mij te contacteren indien u hierover nog vragen heeft of meer informatie wenst!

Hypnose aanbod​​

  • Angst & fobie 

Iedereen is wel eens bang en dat is goed, angst houdt ons alert en beschermt ons in een gevaarlijke situatie. Een fobie waarschuwt voor een situatie die niet gevaarlijk is. Het is een overmatige, irrationele angst voor een situatie, plaats, object, persoon of dier. Meestal weet degene met de fobie ook rationeel dat er geen gevaar is, maar de angst neemt het over. Vaak gebeurt dit onbewust en wordt dit een gewoonte met nare gevolgen.

Zit de angst je  functioneren in het dagelijks leven in de weg? Besef jij dat je angst overdreven of niet realistisch is en je wil deze overwinnen?

Tijdens een hypnose overtuig ik je onderbewustzijn ervan dat de angst of fobie niet langer nut heeft. Je onderbewustzijn neemt deze nieuwe overtuiging aan en dat zorgt ervoor dat je fobie verdwijnt als sneeuw voor de zon, zodat jij je gedachten en lichaam terug helemaal onder controle hebt en het leven opnieuw lachend tegemoet stapt.

  • Traumaverwerking

Trauma is een gebeurtenis in je leven die emotioneel zeer zwaar belastend voor je is. Het gevoel van angst, pijn, verdriet, boosheid laat zijn sporen na bij jezelf. Vaak ga je de ervaring van trauma onmiddellijk wegduwen in je herinnering, het is te overweldigend en je kunt het niet aan.

Trauma kan een éénmalige gebeurtenis zijn of een gebeurtenis die herhaaldelijk plaatsvindt. Het kan gaan over misbruik, een verkrachting, mishandeling, een ongeval, een inbraak, een brand, enz.

Door een aanwezig trauma ga je overlevingsmechanismen opbouwen. Je gaat jezelf beschermen en na verloop van tijd ervaar je vaak ongemak door het aanwezige trauma. Trauma's veroorzaken veel psychische schade.

Zolang de emoties niet verwerkt en losgelaten worden, blijven de klachten en symptomen bestaan en oefenen ze een negatieve invloed uit op jouw welbevinden. Trauma's verdwijnen niet door erover te spreken, want dit maakt het steeds krachtiger en zorgt alleen maar voor nog meer klachten.

 

Met hypnose hoef je het trauma niet rechtstreeks te herbeleven. Jouw onderbewustzijn wordt geholpen om die traumatische gebeurtenis los te laten. Nadien zal je de emoties en gevoelens die je had voor de sessie niet meer kunnen oproepen, zelfs niet wanneer je dat zelf ooit zou willen. Je kan het vergelijken met opruimen maar dan diep binnenin jezelf. Eens er orde is geschept in de chaos komt er vanzelf rust en een gevoel van bevrijding dat direct voelbaar is, op deze manier zal je je leven eindelijk terug op de rails krijgen.

  • Regressie naar een vorig leven

Reïncarnatie is onlosmakelijk verbonden met het hindoeïsme en het boeddhisme. Heb je wel eens een déjà vu die je niet kan plaatsen, een onbekende die je toch denkt te kennen, een plaats die je herkende terwijl je er nooit bent geweest? Dat zouden herinneringen kunnen zijn die je op een onbewuste manier uit een vorig leven hebt opgedaan. Deze informatie ligt echter wel opgeslagen in het onderbewustzijn en het is mogelijk hiermee in contact te komen. Heb je een probleem, trauma of een fobie waarvan je de oorsprong niet kunt achterhalen en waarvan je het idee hebt dat het een overblijfsel zou kunnen zijn uit een vorig leven, dan kan een regressiesessie de oplossing bieden. In dat geval zou het bewust weten wat er in een vorig leven gebeurd is je kunnen helpen je huidige problemen te overwinnen of in ieder geval te verduidelijken.  

Het is zeker geen vereiste een probleem te hebben om een vorig leven te verkennen, nieuwsgierigheid kan ook een geschikte aanleiding zijn. Wie was ik, wat deed ik, waar leefde ik en hoe ben ik gestorven in mijn vorige leven? Het teruggaan naar vorige levens kan enorm veel verduidelijken. Vaak zul je tijdens regressie mensen herkennen, die je ook in dit huidige leven kent. Dit kan je kijk op de relaties die je hebt, volledig veranderen en besluiten om dingen anders te gaan doen in de toekomst. 

Gefascineerd door dit mysterieuze fenomeen? Ontdek het en ervaar wat het voor jou persoonlijk kan betekenen. 

  • Facebook Social Icon

Fotografie: Anja van Bogaert & Philippe Jespers