top of page

Relaxatietherapie

  • Relaxatietherapie 

Meer en meer hebben we behoefte aan ontspanning, onthaasting en leven in het hier en nu. Stress, spanningen en presteren staan centraal in onze maatschappij, waardoor we vaak op onze lichamelijke en emotionele reserves teren. Bij overspannenheid wordt de ‘draaglast’ te groot ten opzichte van de ‘draagkracht’. Relaxatietherapie kan hierop een antwoord bieden.

 

  • Wat is relaxatietherapie?

Relaxatietherapie richt zich op het verbeteren en herstellen van de harmonie tussen lichaam en geest en op het verlichten van stress gerelateerde klachten.
Gebruikmakend van verschillende technieken tracht ik te streven naar innerlijke rust. Door deze innerlijke rust zal je je meer bewust worden van zowel je mogelijkheden als je tekortkomingen. Je zal leren je grenzen te respecteren en op deze manier je mentale en fysieke weerstand te verhogen

Relaxatietherapie is een vorm van therapie die je leert lichamelijk en mentaal tot rust te komen. Daarbij gaat het om verlichting van de stress en spanningen op het moment van de sessie, maar je wordt ook aangespoord om te evolueren naar een meer permanente staat van kalmte.

Afhankelijk van jou noden en in samenspraak gaat dit over een combinatie van praktische oefeningen en lichaamswerk.
 

bottom of page